تعریف تجزیه و تحلیل SWOT به زبان ساده
SWOT در حال حاضر سنگ بنا و یکی از قدرتمندترین روشها برای تدوین و برنامهریزی سازمانها به شمار میرود؛ اما نظریه SWOT چیست؟ ماتریس سوات در واقع مخفف چهار کلمه نقاط قوت (Strenghts)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصتها (Opportunities) و تهدیدها (Threats) است. تحلیل سوات به شرکتها و سیستمها کمک میکند تا با شناخت نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای کسبوکار خود، یک راهبرد قوی و نتیجهبخش در پیش بگیرند.
آنالیز سوات به سیستمها کمک میکند تا با تجزیه و تحلیل موقعیت رقابتی خود از یک برنامه استراتژیک در جهت توسعه و پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. در واقع نظریه SWOT تمامی وجوه خارجی و داخلی و همینطور برنامههای حال حاضر و آینده را مورد ارزیابی قرار میدهد. در نظر داشته باشید که این روش صرفا بهعنوان یک راهنما برای سیستم شما است و هیچ لزومی به استفاده حتمی از آن نیست.
نقاط قوت (Strengths)
نقاط قوت توصیف میکنند که سازمانها چه برتری دارند و چه چیزی آنها را از رقبا جدا میکند: برای مثال نقطه قوت میتواند یک برند قدرتمند، وفاداری به مشتری، فناوری منحصر به فرد و غیره باشد. مثلا یک صندوق محافظت از سرمایهگذاری ممکن است یک استراتژی کسب و کار اختصاصی تهیه کرده باشد که نتایج ضرر بازار را بازگرداند. این سازمان باید تصمیم بگیرد که چگونه از این نتایج برای جذب سرمایهگذاران جدید استفاده کند.
- ۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر